Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 28 28 21 16
Uit 9 20 12 11
9
3
-
5
2
thuis uit
93 punten 52
15 fouten 20
10 steals 11
48 rebounds 25
19 assists 13

Donar wint in een goed gevuld MartiniPlaza met overmacht van Den Helder Suns, in een wedstrijd die vooral in de eerste helft veel vermaak bood.

Het verschil tussen beide ploegen was groot vanavond. Waar Donar gelijk fel van start ging, het Den Helder geen moment rust gunde en makkelijk scoorde, had de Helderse ploeg vooral heel veel moeite het netje te vinden. De bal ging lekker rond, met goed samenspel van Henry Caruso en Donte Thomas, die elkaar in die fase goed wisten te vinden. Dat resulteerde in een eerste kwart dat met 28-9 gelijk duidelijk maakte dat Den Helder een moeilijke avond zou krijgen.

Ook het tweede kwart trok Donar de lijn van het eerste kwart door en gaf Den Helder geen moment rust. Donar scoorde weer makkelijk, maar ook Den Helder wist wat meer te scoren. Het kwart werd ontsiert door een diskwalificerende fout van Sam Van Oostrum. Donar ging lekker door met scoren en de rust werd met een stand van 56-29 bereikt.

In de thee zat waarschijnlijk een slaapmiddel, want beide ploegen gingen slap van start. Het duurde een minuut of twee voor Donar weer wist te scoren. Gaandeweg vielen de schoten weer en werd het kwart met 77-41 afgesloten.

In het vierde kwart besloot Lo Nwogbo het publiek te vermaken met mooie dunks, komische reacties op gemiste vrije worpen en mocht hij met een applauswissel zo’n twee minuten voor tijd de bank opzoeken. Ook Kjeld Zuidema en Mark Roorda mochten nog minuten maken en samen met Sheyi Adetunji, die ruim 22 minuten speeltijd kreeg, probeerden ze de score naar de 100 punten te tillen. Door te gehaast te schieten, werd de 100 punten echter niet gehaald.  Eindstand 93-52.

topscorers: Lo Nwogbo 26 punten, 8 rebounds

Henry Caruso 13 punten, 4 rebounds

Marquis Addison 13 punten, 7 rebounds

Donte Ingram 11 pinten, 4 rebounds

De live statistieken vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS