Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 24 22 29 23
Uit 18 13 16 27
9
8
-
7
4
thuis uit
98 punten 74
23 fouten 27
9 steals 3
41 rebounds 39
21 assists 9

Het is Donar niet gelukt om te verrassen tegen Filou Oostende.

Donar weet in het eerste kwart even in het spoort te blijven van Filou, maar komt al snel in foutenlast. Dat levert voor Filou makkelijke scores op, deels omdat bij elke fout van een Donarspeler er vrije worpen zijn, maar ook doordat Donar minder hard kan verdedigen en daardoor de Filou spelers zich makkelijker vrij kunnen spelen. Helaas ligt het spel vaak stil voor vrije worpen, wat het kijkgenot niet bevorderd. De wedstrijd is wel de terugkeer van Thomas Koenis op de basketbalvloer.

Ook het tweede kwart laat het zelfde spelbeeld zien. Donar komt te snel in foutenlast, waardoor Filou makkelijk tot scoren kan komen. Voor Donar zijn de punten kostbaar, er lijkt soms een deksel op de basket te zitten, omdat ook scores ‘in de paint’ niet willen vallen. Er wordt hard gewerkt, maar het geluk is niet aan de zijde van de mannen in het blauw.

In het derde kwart weet Marquis Addison de score te openen met een driepunter. Even is er de hoop dat Donar zich weer in de wedstrijd kan spelen, maar Filou ontregelt het spel van Donar professioneel (daar zie je toch de Champions League ervaring). Soms met toch wat onnodig harde fouten. Af en toe weet Donar betere aanvallen te spelen, maar de wedstrijd is eigenlijk al gespeeld.

Filou kan zich in het vierde kwart sparen voor de komende Champions League wedstrijd, waardoor Donar weer wat makkelijker kan spelen. De aanvallen lopen weer beter en Donar weet het vierde kwart dan nog winnend af te sluiten.

Waar vooraf gehoopt werd op een verrassing, moest de ploeg echter een duidelijke nederlaag incasseren: 98-74.

Top scores bij Donar:

Marquis Addison: 23 punten

Henry Caruso en Jimmy Gavin: 14 punten

De live-statistieken vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS