Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 18 22 23 18
Uit 13 11 21 30
8
1
-
7
5
thuis uit
81 punten 75
18 fouten 22
8 steals 6
36 rebounds 24
15 assists 17

De prima overwinning van Donar op Belfius Mons-Hainaut geeft vertrouwen voor de toekomst. Donar leidde vanaf vlak na de tip-off door een mooie alley-oop en stond de voorsprong niet meer af: 81-75.

Donar verscheen aan de start met 14 fitte spelers, waarvan er slechts 12 op het sheet mochten staan. Mark Roorda en Donte Ingram waren de “slachtoffers”. Austin Luke maakte een zeer uitbundig begroette en ook zeer verdienstelijke rentree. Vanaf het eerste moment was de thuisploeg geconcentreerd. Vooral in defensief opzicht liet Donar uitstekende dingen zien. Mons gooide de bal een paar maal onder druk weg en liet Donar een klein gaatje slaan, dat net zo snel weer gedicht werd. Toch was op dat moment al duidelijk dat Donar de zaken op orde had.

In het tweede kwart werd het verschil gemaakt. Jimmy Gavin vocht zich in de verdediging over elk screen heen en voorkwam zo dat Muhamed Pasalic in stelling gebracht werd. Henry Caruso ging weer voorop in de strijd, Leon Williams gooide er wat drietjes in, kortom: het liep aan Donar-kant. Ook in het derde kwart wisten de mannen van de actief coachende Matthew Otten de zaak te controleren.

Het gevaar van Belgische zijde kwam vooral van Emmanuel Nzekwesi. De Hagenaar in Bergense dienst was inside (uiteraard) niet te stoppen, maar de thuisploeg deed goed werk door hem zo ver mogelijk bij de basket vandaan te houden. Toch eindigde hij op 25 punten en 8 rebounds.

Eerder genoemde Pasalic werkte zichzelf wat in de nesten door zijn frustratie niet helemaal de baas te kunnen, maar bleek toch een lastig obstakel in de slotfase. Donar zat iets té lekker in de wedstrijd en gaf de Henegouwers gelegenheid langzaam terug te komen in de slotminuten. Écht spannend werd het niet meer, omdat de Donar-helden het hoofd koel hielden.

Een mooie eerste overwinning in de Cross Border Fase van de BNXT league, die zeker perspectief biedt. De statistieken vindt u hier.

Aanstaande zondag mag Donar laten zien uit welk hout het gesneden is, want dan wordt in MartiniPlaza de Basketball Cup Finale gespeeld. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dat duel!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS