Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 25 16 23 12
Uit 25 15 23 8
7
6
-
7
1
thuis uit
76 punten 71
23 fouten 16
2 steals 7
38 rebounds 40
19 assists 13

DONAR WINT DE BASKETBALL CUP!

In een zinderende wedstrijd besliste Donar de strijd om de Basketball Cup in eigen voordeel: 76-71.

Beide teams verschenen compleet en met veel zelfvertrouwen aan de tip-off in MartiniPlaza. Maar liefst 4.100 toeschouwers hadden de weg naar de mooiste hal van Nederland gevonden, waaronder een flink contingent Bossche supporters.

Het eerste kwart was om te smullen. Veel acties waren oogstrelend en aanvallen werden tegen een hoog percentage afgerond. Beide teams maakten er een mooi en spannend kwart van – een kwart dat alleen maar kon eindigen zoals het deed: 25-25.

Dat niveau was niet vol te houden, maar de defensie bleef z’n werk doen bij beide teams en dus gingen de schotpercentages omlaag naar een normaal niveau. Bij Donar was Austin Luke weer hard op weg naar z’n oude zelf. Aan Bossche zijde was Edon Maxhuni bijkans onstopbaar, terwijl ook Austin Price een constante dreiging vormde. Toen alle rook van het tweede kwart was opgetrokken, stond Donar één puntje voor (41-40).

Het derde kwart verliep precies als het tweede. Het ene moment stond Donar een paar puntjes voor, dan weer hadden de Bossche spelers het vizier op scherp staan (64-63). Het bleef onveranderd spannend, intens en zeer aantrekkelijk. Het was – zeker met het oog op de aanwezige NOS-camera’s – pure reclame voor de basketbalsport.

Zo’n anderhalve minuut voor de eindbuzzer wist Donar een voorsprong te nemen van vijf punten, een verschil dat bijkans in één aanval ongedaan gemaakt kan worden. Maar blijkbaar ging de spanning dan toch ook bij de spelers een rol spelen, want aan beide kanten gingen aanvallen de mist in. Een laatste poging door Heroes om met een driepunter langszij te komen bij de stand 74-71, strandde op de ring met nog zes seconden te gaan en de bal werd naar de wegsprintende Henry Caruso (fantastisch op dreef vanmiddag) geslingerd, die de eindstand bepaalde op 76-71.

De fans van de thuisploeg gingen volledig uit hun dak en hetzelfde gold voor spelers en staf. Het was dan tóch gelukt om op het juiste moment te pieken en een degelijke TEAMprestatie af te leveren, onder druk en na een wisselvallige eerste seizoenshelft.

Kijk naar Donar TV voor de euforische reacties van de trotse coach en spelers na afloop.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS