Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 24 20 14 35
Uit 15 18 20 42
9
3
-
9
5
thuis uit
93 punten 95
27 fouten 29
8 steals 10
47 rebounds 52
15 assists 21

Na een bloedstollende eindfase wist Donar weer een duel tegen een Belgische tegenstander te winnen. In Antwerpen werd het na twee Overtimes 93-95 voor de Groningers.

Voor ca 30 meegereisde supporters ging Donar als een speer met twee driepunters. Daarna stokte alles aan Groningse zijde: gemiste schoten, balverlies, er viel weinig goeds te zeggen over de rest van het eerste kwart. Vooral inside hadden de gasten niets in te brengen. Dat lek moest natuurlijk worden gedicht en dat gebeurde ook. Het tweede kwart was stuivertje wisselen en na een maximaal verschil van 17 was de 44-33 ruststand eigenlijk best draaglijk.

Na de thee bleek de coaching staff z’n werk te hebben gedaan en met veel energie gingen de Groningers er vol in. Het verschil liep razendsnel terug en kwam zelfs op twee luttele puntjes. Daarna lag het initiatief weer bij de Antwerpenaren, maar het was op dat moment al helder dat Donar niet opgaf.

Natuurlijk moest dit duel uitlopen op een verlenging. Inmiddels was de niet te stoppen Markel Brown met een voetblessure naar de kant, evenals Henry Caruso aan Donar-kant. Na 73-73 was het een zeer intensieve ontmoeting, waarbij beide teams aanspraak maakten op de overwinning maar geen van beide het ook lukte om die binnen te hengelen.

In de tweede Overtime gebeurde er weer van alles. Donar was weliswaar de bovenliggende partij, maar de Giants kwamen toch weer terug kort voor tijd. Opvallend was natuurlijk de driepunter van Thomas Koenis vanuit de hoek, die niemand van Giants kwam verdedigen, die de stand naar 88-92 tilde. Na vijf punten op rij van de Giants was het Austin Luke die een drietje raak knalde. Toen Donte Ingram vervolgens voor twee vrije worpen mocht aanleggen, leek het pleit beslist, maar de zenuwen waren hem de baas. Gelukkig kampte Jaylen Hands met hetzelfde probleem en liet de bal uit z’n handen glippen en bezegelde daarmee het lot van de Belgen.

Statistieken staan hier!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS