Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 12 25 10 21
Uit 15 14 28 15
6
8
-
7
2
thuis uit
68 punten 72
19 fouten 19
14 steals 9
30 rebounds 32
15 assists 13

In een duel met twee gezichten kon Donar in de slotfase Leuven Bears niet op de knieën krijgen: 68-72.

Het begin van de ontmoeting voor 2500 toeschouwers was een beetje zielloos. Beide teams konden aanvallend weinig uitrichten, waardoor een 12-15 kwartstand op het bord prijkte. Dat veranderde in kwart twee. Donar haalde de defensie aan en speelde met energie en overtuiging. Langzaam kwam de thuisploeg eerst op gelijke hoogte en vervolgens op maximaal 8 punten voorsprong.

De ervaren en ook in Nederland niet onbekende coach Eddy Casteels moest daar iets op bedenken en dat deed hij in de rust. In no time waren de Belgen langszij bij de mannen van Matthew Otten. En dat niet alleen, Donar schoot geen pepernoot meer raak en verviel in ongedisciplineerd spel. Teveel spelers gaven in dit opzicht niet thuis, terwijl captain Thomas Koenis op de bank zat. Met hem in het veld in het slotkwart ging het duidelijk beter en dat was ook in het tweede kwart al het geval geweest.

De inhaalrace leek succesvol, ware het niet dat plaaggeest Joshua Heath (20p, 6ast) vanuit alle hoeken raak bleef knallen ondanks zware druk. Dichterbij dan twee punten kwamen Addison c.s. echter niet, want balverlies kort voor tijd bezegelde het lot van de Groningers.

Statistieken vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS