Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 18 25 20 25
Uit 15 19 23 26
8
8
-
8
3
thuis uit
88 punten 83
22 fouten 29
6 steals 8
36 rebounds 44
15 assists 19

Zonder Leon Williams, Lotanna Nwogbo en Henry Caruso moet Donar het in Leuven opnemen tegen de Leuven Bears. Donar gaat voortvarend van start en neemt een kleine voorsprong. Leuven komt terug en gedurende een groot deel van het eerste kwart blijft het gelijk opgaan. Vlak voor het einde van het eerste kwart komt Leuven op voorsprong.

Het tweede kwart laat een ontketend Leuven Bears zien, waar Donar geen vuist kan maken. Donar moet in de achtervolging en dit kost veel energie. Bij rust is de achterstand 9 punten, wat niet onoverkoombaar is.

Het derde en vierde kwart zit Donar beter in de wedstrijd, maar doordat er voor veel fouten wordt gefloten, wat veel vrije worpen aan beide kanten oplevert, gaat de vaart uit de wedstrijd. Donar weet zowel het derde als vierde kwart met klein verschil te winnen, maar de Leuven Bears weten steeds als Donar de marge verkleint, weer een makkelijke score te maken en daarmee de inspanning van de Donarspelers te niet te doen.

Uiteindelijk komt Donar, ondanks enkele driepunters van captain Thomas Koenis, tijd te kort om nog aanspraak te maken op de overwinning.

Eindstand is uiteindelijk 88-83

Topscorers: Marquis Addison 20 punten, Thomas Koenis en Jimmy Gavin 14 punten.

De livestats kunt u hier zien.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS