Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 25 18 11
Uit 12 22 13 19
7
1
-
6
6
thuis uit
71 punten 66
20 fouten 18
4 steals 5
41 rebounds 34
12 assists 11

Donar revancheerde zich voor de uitwedstrijd en won met 71-66 van Kangoeroes Mechelen in een goed gevuld MartiniPlaza. Bij Donar ontbraken Mark Roorda en Henry Caruso, terwijl aan Mechelse zijde Wen Mukubu en Chizz Alston verstek moesten laten gaan.

Donar opende sterk en geconcentreerd en stond defensief heel weinig toe aan de Belgische tegenstander. De 17-12 kwartstand leek wat geflatteerd, maar een 14-0 run aan het begin van kwart twee bevestigde het beeld en deed coach Kristof Michiels tot twee maal toe ingrijpen. Dat had effect. De Groningse driepunters vielen wat minder en de Kangoeroes konden wat terugdoen. Dat gebeurde dan meestal door een van beide guards Domien Loubry of Myles Stephens. Het verschil schommelde rond de 8 à 10 punten en geen van beide teams kon doordrukken.

Het publiek (3300 toeschouwers) was een tikkeltje angstig voor een inzinking aan de kant van de thuisploeg, maar die bleef uit. Het was niet allemaal even oogstrelend in deze fase, maar Donar wist de voorsprong zelfs nog iets uit te breiden alvorens aan het slotbedrijf te beginnen. Daarin drongen de Mechelse mannen uiteraard hevig aan en de Groningse scores waren duur. Het werd in de slotfase nog flink spannend bij ruim een minuut te spelen: 69-66. Gelukkig benutte Jimmy Gavin, een van de beste spelers bij de thuisploeg, beide vrije worpen met nog enkele seconden op de klok. Kangoeroes wist die tijd niet meer te benutten en zo kon MartiniPlaza feestvieren met een victorie over de tot dan toe in de cross-border fase ongeslagen Belgen. De statistieken vindt u hier. De bijdrage van Donar TV is ook reeds beschikbaar.

Een overwinning die door goed teamspel tot stand kwam en die vertrouwen geeft voor de komende duels. Aanstaande dinsdag 19 april is het al weer zover, dan speelt Donar tegen de Giants uit Antwerpen. Kaarten voor die game koopt u hier.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS