Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 17 31 17
Uit 20 19 21 15
8
1
-
7
5
thuis uit
81 punten 75
22 fouten 18
5 steals 9
42 rebounds 30
22 assists 16

Telenet Giants Antwerp werd het volgende slachtoffer van de dadendrang van Donar. In MartiniPlaza werd het voor 3.100 toeschouwers 81-75.

In de beginfase van de ontmoeting zag het daar nog niet naar uit. Donar, dat het moest doen zonder Mark Roorda, Henry Caruso en de zieke Amanze Egekeze, gaf in het eerst kwart weliswaar goed partij, maar meer dan dat was het niet. Antwerp was duidelijk gekomen om revanche te nemen voor de heenwedstrijd die immers na twee OT’s door Donar gewonnen was. De Belgen kleunden er stevig in, Donar kon daar niet dezelfde power tegenover zetten en moest dus andere dingen bedenken. Vooral in het tweede kwart was dat moeilijk. Donar oogde stroperig, wist de open man niet te vinden en gaf daarmee de tegenstander iets teveel ruimte voor een snelle aanval en een eenvoudige score.

Het euvel werd in de rust verholpen en het energieniveau ging flink omhoog. Bovendien zette coach Matthew Otten vaak drie guards in het veld voor meer balsnelheid, penetraties, pick and rolls en driepunters. Dat werkte wonderwel, want Donar ging erop en erover en sloot het derde kwart af met een kleine voorsprong. Ook in het laatste kwart kregen de Giants geen grip op Donars kleine mannen, stevig ondersteund door onder meer Lo Nwogbo, die weer helemaal zijn oude zelf was en stond te buffelen dat het een aard had. Na een maximaal verschil van 12 moest Donar in de laatste minuten wel toestaan dat Antwerp wat dichterbij kwam, zonder dat het ooit spannend werd.

Nog twee wedstrijden scheiden Donar van de play-offs en het beloven mooie duels te worden!

De stats van deze game ziet u onderaan deze pagina. Donar TV sprak met de hoofdrolspelers van vanavond.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS