Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 20 19 15
Uit 21 21 20 21
7
4
-
8
3
thuis uit
74 punten 83
21 fouten 26
6 steals 5
27 rebounds 39
20 assists 18

In een gelijk opgaande wedstrijd weet Donar in het vierde kwart Mons-Hainaut op de knieën te dwingen.

Donar speelt deze wedstrijd zonder Henry Caruso, Mark Roorda en ook Thomas Koenis zal niet in het veld komen.

Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Nzekwesi is zoals vaak belangrijk voor Mons, met scores, blocks en rebounds, maar het teamspel van Donar is uiteindelijk beslissend.

Het blijft in drie van de vier kwarten een wedstrijd stuivertje wisselen. Dan neemt Mons de leiding en moet Donar volgen, om even later de rollen om te keren. Hoe gelijkwaardig de ploegen in de eerste drie kwarten zijn blijkt wel uit het feit dat er slechts 1 punt tussen de ploegen zit in die eerste drie kwarten, wel steeds in het voordeel van Donar. Telkens als een ploeg een gaatje denkt te slaan, komt de tegenstander terug. Donar begint in het vierde kwart dus met drie punten voorsprong.

Ondanks dat Mons in het vierde kwart feller start, is het toch Donar dat het voortouw neemt. Aan de hand van de ontketende Lotanna Nwogbo neemt Donar een grotere voorsprong en staat die ook niet meer af. Lotanna blockt, dunkt en geeft een mooie assist op een dunkende Donte Thomas en met een ‘and one’ brengt Donte Thomas de stand op 63-76. Mons probeert nog van alles, full court press, Time Out’s, maar Donar gaat lange aanvallen spelen om zo de klok in hun voordeel te laten werken. Ondanks een paar slordigheidjes aan Donar kant, weet Mons niet meer voldoende dichterbij te komen. Donar speelt de wedstrijd simpel uit en neemt de overwinning mee naar Groningen. Eindstand is 74-83.

Het verschil is net als in voorgaande wedstrijden de kracht van de Donar bank. Mons maakt 21 benchpoint tegen Donar 50. Ook de schotpercentages zijn aan Donar kant beter dan bij Mons. Bekijk hier de statistieken van de wedstrijd.

Topscorers bij Donar zijn: Lotanna Nwogbo 16 ptn, Jimmy Gavin 14 ptn, Leon Williams 13 ptn

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS