Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 15 21 24 10
Uit 18 21 27 21
7
0
-
8
7
thuis uit
70 punten 87
24 fouten 27
2 steals 4
43 rebounds 32
14 assists 15

Het mocht helaas niet zo zijn. Donar deed er alles aan in een met 3700 toeschouwers goed gevuld MartiniPlaza als derde Nederlandse ploeg van Oostende te winnen. Helaas bleek in de laatste vijf minuten van de wedstrijd dat de krachten bij Donar wegvloeiden en Oostende definitief toesloeg.

De Groninger toeschouwers waren in grote getale gekomen, ondanks of misschien wel dankzij de meivakantie liep de zaal lekker vol. Beide ploegen gingen verdedigend goed uit de startblokken, wat resulteerde in moeilijke scores van beide kanten. Bij Donar leek er toch wat spanning in de ploeg te zitten. Schoten vielen niet lekker, soms leek er een deksel op de basket te zitten. De ploeg moest het nog zonder de geblesseerde Henry Caruso stellen, Leon Williams zat de wedstrijd uit op de bank en Marquis Addison bleef ziek thuis. Er werd gestreden voor elke bal en aangezien Donte Ingram lekker in de wedstrijd zat, bleef Donar steeds terugkomen als er een achterstand ontstond.

In het derde kwart kwam Donar langszij, nam een minimale voorsprong van 1 punt, maar kon niet doordrukken, daarvoor bleef Oostende te vaak op cruciale momenten belangrijke scores maken. Halverwege het vierde kwart bleek de energie bij de Donarspelers weg te vloeien en kon Oostende definitief toeslaan. Door dit verlies en de winst van Den Bosch zal Donar a.s. dinsdag de eerste play off wedstrijd spelen.

De statistieken van de wedstrijd treft u hier aan.

Topscorers bij Donar: Donte Ingram 20 punten, Lotanna Nwogbo 13 punten.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS