Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 16 20 13
Uit 18 20 22 12
6
9
-
7
2
thuis uit
69 punten 72
13 fouten 14
9 steals 8
44 rebounds 34
17 assists 15

Donar verslikte zich behoorlijk in Aris Leeuwarden en verloor het eerste kwartfinaleduel met 79-82.

Het was nog iets te vroeg voor Henry Caruso, maar op hem en Mark Roorda na was de selectie compleet en dus waren de verwachtingen redelijk gespannen. Het leek echter alsof die spanning een verlammende werking had. Op beide teams, dat wel, want in de eerste helft van deze ontmoeting ging aan beide kanten aanvallend heel veel fout. Beide teams grossierden in onlogische schotkeuzes, missers en balverlies, waardoor het als schouwspel allemaal weinig voorstelde. Aris en Donar ontliepen elkaar ook in de stand niks, dat wil zeggen dat het verschil beide kanten op nooit meer dan vijf puntjes bedroeg.

Na de rust was er dan wat meer strijdlust te zien van de thuisploeg. Dat maakte het duel in elk geval iets meer het aankijken waard, want ook de Friezen moesten er daardoor een schepje bovenop gooien. Dat had overigens weinig effect op het scorebord. De scheidsrechters lieten vrij veel gaan dus ook de foutenlast was aan weerszijden niet-bestaand.

In het laatste kwart ging het helemaal mis bij Donar. Het goede optreden van Donte Thomas vandaag kon daar geen verandering in brengen. Balverlies en gemiste vrije worpen aan de ene, en rake schoten aan de andere kant deden het gat snel oplopen. Matthew Otten wisselde vier man, nam time-outs, maar niets leek het tij te kunnen keren. Bij 13 verschil had het met 2600 m/v aanwezige publiek er geen vertrouwen meer in, maar ziedaar: opeens was daar wél die felheid en effectiviteit. Dat zorgde voor billenknijpen op de Friese spelersbank, want met 11 seconden te gaan was er nog maar één score nodig en dat bij Gronings balbezit. Maar ondanks drie pogingen daartoe kreeg Donar die driepunter er niet in, tot grote vreugde van alles wat Aris steunde vanavond.

Statistieken zijn hier te vinden.

Het volgende duel is donderdag 5 mei om 20:00 uur in Sporthal Kalverdijkje. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Aris Leeuwarden.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS