Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 28 17 25 29
Uit 21 18 25 18
9
9
-
8
2
thuis uit
99 punten 82
20 fouten 16
5 steals 4
43 rebounds 20
24 assists 17

Door een 99-82 overwinning op Aris Leeuwarden heeft Donar zich geplaatst voor de halve finale van de nationale play-offs tegen Heroes Den Bosch.

Een herhaling van afgelopen donderdag zat er (natuurlijk) niet in. Daarvoor was Aris er teveel op gebrand om Donar te verrassen of op z’n minst eervol ten onder te gaan. Het werd het laatste.

Beide teams maakten er in het eerste kwart een mooi schouwspel van, waarin de thuisploeg een klein gaatje kon slaan. Na in het tweede kwart een maximale voorsprong te hebben bereikt van 14 punten stokte de Groningse productie. De aanvallen waren nog steeds goed, de schoten waren vaak helemaal vrij, maar gingen er toch niet in, zodat Aris zich terug kon knokken tot een verschil van zes.

In het derde kwart was dat beeld vergelijkbaar. Marquis Addison ging los met 10 punten op rij alvorens de Friezen weer iets terug konden doen. Het pleit voor de instelling van Aris dat ze zich voor de tweede maal terugvochten tot zes verschil.

In het slotkwart werd dan toch definitief het verschil gemaakt. Donte Thomas, Willem Brandwijk en Henry Caruso speelden allen een puike partij en lieten zich de kaas niet meer van het brood eten. Daardoor mag Donar het gaan opnemen tegen Heroes, terwijl Aris de route vervolgt tegen Okapi Aalstar.

De statistieken van de wedstrijd vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS