Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 18 23 17
Uit 11 23 17 14
7
7
-
6
5
thuis uit
77 punten 65
16 fouten 20
16 steals 4
32 rebounds 33
14 assists 19

In een wedstrijd waarin beide teams moeilijk op gang komen, moet Donar de winst aan Heroes laten.

De wedstrijd kent een stroeve start van beide kanten, het duurt even voor er gescoord wordt. In de eerste vijf minuten dwingt Donar bij de Heroes al 5 turnovers af, maar dat zal niet helpen, aangezien ook de Donar spelers vaak de bal onnodig verspelen. Beide ploegen hebben moeite om in hun normale spel te komen, de driepunters vallen aan beide kanten in eerste instantie niet. Door een goede fase weet Heroes een achterstand om te zetten in een voorsprong, die het de hele wedstrijd in handen weet te houden.

Heroes speelt regelmatig een zone verdediging, waar Donar af en toe moet snijdende passes doorheen komt. Donar komt terug tot 30-30 maar kan niet doordrukken. De ballen vallen net te vaak de kant van de Heroes op. Beide ploegen hebben veel turnovers (15-21), Heroes heeft niet alleen minder turnovers, ze hebben ook meer steals (16-4).

Steeds als Donar langszij dreigt te komen weet Heroes een run te maken. Er wordt hard gewerkt, maar Donar kan niet meer langszij komen.

In het vierde kwart wordt het grimmig en krijgt Donte Thomas een onsportieve én een technische fout, waardoor hij de zaal moet verlaten. Dit heeft overigens geen gevolgen voor a.s. donderdag. Donar probeert nog aan te dringen, maar Heroes speelt de wedstrijd uiteindelijk uit.

De stand is nu 1-0 voor Heroes.

De live stats kunt u hier inzien.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS