Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 11 17 20 19
Uit 16 22 20 15
6
7
-
7
3
thuis uit
67 punten 73
21 fouten 14
5 steals 7
38 rebounds 33
13 assists 13

Heroes Den Bosch was ook in de tweede halve finale te sterk voor Donar en won met 67-73.

De verdediging die Heroes in het eerste duel zover gebracht had, was ook nu het sterke punt van de Bosschenaren. Donar had veel meer moeite met het creëren van schotkansen dan de uitploeg en dat resulteerde al snel in een achterstand. Alleen in het eerste kwart kon Donar nog kort genieten van een voorsprong. Verder kon Heroes met degelijk spel het initiatief overnemen en de hele wedstrijd behouden. Steeds als Donar met enige moeite had kunnen scoren, prikte de tegenstander er weer een balletje in en zo kwam de thuisploeg geen stap dichterbij. In de eerste helft was Shane Hammink niet te stoppen, terwijl in de slotfase Austin Price met gemak ballen binnen kegelde. Hoeveel lawaai de 2.700 toeschouwers ook maakten en wat het team ook afsprak, het was duidelijk dat er vanavond niks te halen viel.

Alleen in het slotkwart kwam Donar dankzij enkele goede defensieve stops tot twee maal toe tot vier punten terug. Maar ook die ultieme poging smoorde in goede bedoelingen.

Daarmee staat de serie op 2-0 en zal Donar aanstaande zaterdag uit een ander vaatje moeten tappen om kans te blijven houden op de finale.

Statistieken?

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS