Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 14 30 15 22
Uit 20 14 20 18
8
1
-
7
2
thuis uit
81 punten 72
18 fouten 26
11 steals 4
30 rebounds 37
19 assists 16

Donar gaat strijdend ten onder in de ‘do or die’ wedstrijd in Den Bosch. Een 18-0 run van Heroes in het tweede kwart doet de ploeg de das om. Deze wedstrijd zal Lotanna Nwogbo niet spelen. Voor hem in de plaats staat Donte Ingram op het roster.

Donar begint goed aan de wedstrijd. Beide ploegen leggen de nadruk op de verdediging. Donar hanteert nu ook de zone verdediging en ook Heroes heeft het daar lastig mee. Donar neemt een kleine voorsprong van 8-12, maar Heroes countert en komt weer op 11-12. Aanvallend is Donar beter bij de les dan voorgaande wedstrijden en ook de zone verdediging is zoals gezegd effectief. Austin Luke weet nog bijna van eigen helft een buzzer beater te score, maar de bal stuitert van de ring. 14-20.

Donar verdedigt agressief, sleurt, blokt en rebound, maar Heroes komt terug tot 22-22 en neemt het heft in handen met een 18-0 run. Even lijkt het of bij Heroes alles lukt. Bij Donar stokt het spel, hoewel er hard wordt gewerkt. Bij rust is het 44-34.

Donar komt sterk uit de kleedkamer. Een slamdunk van Willem Brandwijk, een drietje van Donte Thomas en Donar komt terug tot op 3 punten (46-43). Marquis Addison weet ondertussen het netje ook weer te vinden en aan het einde van het derde kwart is het 59-54. Alles is nog mogelijk.

In het vierde kwart blijft Donar vechten voor elke bal. Helaas worden er ook foute passes gegeven en zorgt dit voor balverlies. Door het harde werken worden er veel aanvallende rebounds gepakt, wat voor extra kansen zorgt. Helaas komt Donar in foutenlast en moet Henry Caruso met vijf fouten naar de kant. Heroes maakt goed gebruik van het feit dat Donar in de penalty zit. Donar moet na elke score (of balverlies) fouten maken om de klok te stoppen. Heroes maakt goed gebruik van de vrije worpen die elke fout van een Donar speler oplevert. Het lukt Donar uiteindelijk niet om de achterstand weg te werken en nog een vierde wedstrijd er uit te slepen. Heroes wint uiteindelijk met 81-72.

Door de uitschakeling in de Nederlandse Play Off’s speelt Donar nu verder in de BNXT Play Off’s. De tegenstander van Donar wordt zondag bekend. Het wordt of Hubo Limburg United of Spirou Basket. De eerste wedstrijd is vrijdag 20 mei uit, de return is dinsdag 24 mei in MartiniPlaza.

De livestats van de wedstrijd vindt u hier.

Topscores bij Donar:

Marquis Addison: 17

Amanze Egekeze: 16

Austin Luke: 12

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS