Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 13 23 11 23
Uit 19 15 24 20
7
0
-
7
8
thuis uit
70 punten 78
20 fouten 24
5 steals 4
36 rebounds 38
17 assists 15

Donar heeft met een 70-78 overwinning op Hubo Limburg United in Hasselt een goede basis gelegd voor de return in MartiniPlaza.

Van een mentale tik door de 3-0 uitschakeling door Heroes was in België niets te merken. Donar speelde grotendeels geconcentreerd, goed en scherp. De Limburgers waren in the winning mood maar misten enkele spelers. Bij Donar ontbraken Lo Nwogbo en Mark Roorda.

Donar speelde het eerste kwart goed, zag dat Limburg moeite had de basket te vinden en kon dan ook het kwart met 13-19 winnend afsluiten. Dat triggerde coach Ray Westphalen om enkele omzettingen in de defensie van de thuisploeg door  te voeren. Die sorteerden effect, want Donars aanval werd stroperig omdat de vrije man niet meer gevonden kon worden. Dat bezorgde de thuisploeg vleugels en Donar een lastige periode. Het duurde tot het einde van het kwart eer Donar de zaken weer een beetje in de greep kreeg. De ruststand van 36-34 viel wat dat betreft nog mee.

In de kleedkamer was er wat meer tijd voor de gasten om aanpassingen te doen. Daardoor kon Donar na rust langzaam bij Limburg weglopen. Met 11-24 was dit toch een beetje een klap in het gezicht van Limburg United. Het pleit voor de thuisploeg dat ze niet opgaf en in het slotbedrijf zelfs nog een beetje kon inlopen.

Toch zijn de beste kaarten voor deze serie duidelijk voor Donar. De return, aanstaande dinsdag 24 mei om 19:30 in MartiniPlaza, zal bepalen wie uiteindelijk tegen de winnaar van het duel Antwerpen/Zwolle mag aantreden.

De statistieken kunt u hier vinden.

(foto: Hubo Limburg United)

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS