Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 21 28 34 27
Uit 20 27 18 23
1
1
0
-
8
8
thuis uit
110 punten 88
20 fouten 16
6 steals 6
37 rebounds 30
27 assists 15

Donar moest vanavond de acht punten voorsprong van de uitwedstrijd verdedigen. Dat bleek twee kwarten lang een lastige opgave, maar in het derde kwart werd het verschil gemaakt.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd op mooie wijze Pete Miller bedankt voor zijn inzet voor Donar.

Limburg United was duidelijk naar Groningen gekomen om zich niet neer te leggen bij de nederlaag van vorige week vrijdagavond. De ploeg ging fel van start en neemt een kleine voorsprong. Donar speelt in het begin aanvallend stroef, schoten vallen in eerste instantie niet, maar er wordt hard gewerkt. Het is een echte puntje, puntje wedstrijd. Dat blijkt wel uit de kwartstand: 21-20.

Het tweede kwart is bijna een kopie van het eerste kwart, Limburg United speelt een zone verdediging en dwingt Donar tot slordigheden. Wel kan Donar een klein gaatje slaan, maar door hard werken komen de Limburgers terug in de wedstrijd. Het tweede kwart eindigt in 49-47. Opvallend was dat in de eerste helft er 18 keer van voorsprong gewisseld werd tussen de ploegen.

Ook in het derde kwart gaat het in eerste instantie lang gelijk op. Henry Caruso begint beter in de wedstrijd te komen en luidt een betere fase van Donar in. Halverwege het kwart is een klein gat geslagen, 67-55. Limburg United blijft hard werken, maar de vermoeidheid slaat toe en scores komen steeds moeizamer tot stand en er moeten meer persoonlijke fouten worden gemaakt om de Donarspelers af te stoppen. Het kwart eindigt in 81-65.

In het vierde kwart is de wedstrijd snel gespeeld. Donte Ingram mag zijn opwachting maken en in dit ene kwart maakt hij 12 punten (waarvan twee mooie dunks). Ook Sheyi Adetunji en Kjeld Zuidema mogen nog minuten maken en de spelers op het veld schotelen het 2700 koppige publiek nog een aantal mooie staaltjes basketbal voor. De wedstrijd eindigt met 110-88.

Omdat Antwerpen de wedstrijd tegen Zwolle ruim wint zal Donar a.s. zaterdag de eerste wedstrijd in volgende ronde tegen Antwerp Giants thuis spelen.

De livestats van de wedstrijd kunt u hier inzien.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS