Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 29 19 25 24
Uit 24 9 15 15
9
7
-
6
3
thuis uit
97 punten 63
16 fouten 19
7 steals 6
37 rebounds 32
20 assists 9

Donar staat met anderhalf been in de volgende ronde van de BNXT play-offs na de 97-63 zege op Telenet Antwerp Giants.

Donar verscheen zonder de licht geblesseerde Lotanna Nwogbo aan de tip-off met de gebruikelijke starters. Die lieten vanaf het begin zien wat de bedoeling was: de gasten geen ruimte geven. Inside lukte dat prima, maar van afstand was het een ander verhaal in het eerste kwart. Ook de thuisploeg liet de drietjes als rijpe appelen door de ring glijden en het schuttersfestijn eindigde pas bij 29-24.

In het tweede kwart ging de Groningse defensie volledig op slot. Nog slechts 9 puntjes uit Antwerpse handen werden toegestaan terwijl de aanval van Donar veelal eindigde bij de ontketende Donte Ingram, die er in dit kwart 13 in legde.

Toch een beetje huiverig wachtte het 2700 man/vrouw sterke publiek op de maatregelen die de Giants in de rust bedacht hadden om de Groningse productie aan banden te leggen, maar afgezien van een fase waarin de zaken iets moeizamer verliepen, had de thuisploeg in het derde kwart eigenlijk vrij weinig van de gasten te duchten.

Het vierde kwart was een kopie van het derde: Donar stoomde vol door, terwijl bij de Antwerpenaren weinig meer wilde lukken. Een van de weinigen die zich staande wist te houden was captain Jean-Marc Mwema. Des te vervelender dat hij halverwege het slotkwart verkeerd landde en zijn enkel verzwikte. Het thuispubliek beloonde hem bij de wissel met een hartelijk applaus, maar dat kon zijn zijn frustratie niet verzachten.

Met 34 verschil staan de Giants nu voor de bijna onmogelijke opgave om dat goed te maken, aanstaande maandagavond in Antwerpen. Of de spelers de motivatie nog weten op te brengen is de vraag.

De winnaar van dit tweeluik mag woensdagavond al weer aantreden tegen Kangoeroes Basket Mechelen. Wanneer dat Donar is, zal dat duel in MartiniPlaza plaatsvinden.

Stats zijn hier te bekijken.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS