Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 17 29 18
Uit 18 29 22 17
8
4
-
8
6
thuis uit
84 punten 86
17 fouten 22
5 steals 8
29 rebounds 28
20 assists 15

In een met 2500 toeschouwers goed gevuld MartiniPlaza moest Donar zich vanavond een goede uitgangspositie verwerven voor het tweeluik tegen Kangoeroes Mechelen. Mechelen opent de score met een driepunter, maar Donar zet daar een run van 10 punten tegenover. Helaas wist Donar die voorsprong niet vast te houden en het kwart eindigt op 20-18.

Mechelen tapt in het tweede kwart uit een ander vaatje en dwingt Donar tot het maken van moeilijke schoten. Die vallen prompt niet en al gauw staat Donar achter. Even lijkt het erop dat de wedstrijd gespeeld is, het is op dat moment een ‘net niet’ wedstrijd. Bij rust is het 37-47 en de toeschouwers vrezen dat het gedaan is.

Donar begint fel aan het derde kwart, komt terug in de wedstrijd en halverwege het kwart zet Thomas Koenis met een driepunter op 59-59. Het publiek gaat er ook weer tegenaan en vuurt de ploeg hartstochtelijk toe. Toch moet het toestaan dat Mechelen aan het eind van het kwart een kleine voorsprong heeft van 66-69.

Het vierde kwart blijft Donar vechten, komt weer op voorsprong. Mechelen vecht zich weer terug en vlak voor tijd komt Mechelen weer op voorsprong door twee vrije worpen te benutten. De driepunts poging van Donte Thomas vlak voor de zoemer gaat helaas mis. Donar verliest met 84-86 en moet vrijdagavond in Mechelen met minimaal drie punten verschil winnen om door te gaan in de play off’s.

Topscorers: Willem Brandwijk 13 punten, Leon Williams en Henry Caruso 12 punten.

De livestats kunt u hier zien.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS