Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 20 27 25 13
Uit 21 20 22 26
8
5
-
8
9
thuis uit
85 punten 89
18 fouten 22
8 steals 7
24 rebounds 32
21 assists 20

Donar sleepte er in Mechelen op onnavolgbare wijze een 4-punts overwinning uit en plaatst zich daarmee voor de halve finale van de BNXT Play-offs.

Donar ging goed van start in België, onder het toeziend oog van enkele tientallen meegereisde fans. Anderhalf kwart was het een boeiende en gelijkopgaande strijd, waarbij Donar steeds net de bovenliggende partij was. Thomas Koenis en Leon Williams waren de stabiele factoren in het team en het leek allemaal goed te gaan, totdat opeens de slordigheden de kop opstaken die we vaker gezien hebben. Scheidsrechterlijke beslissingen zaten niet mee en zorgden voor irritatie aan Groningse zijde, wat ervoor zorgde dat het spel gehaast werd.  Kangoeroes profiteerde en nam een voorsprong, die ook nog wat groeide omdat Donar de defensie ook in het derde kwart niet sluitend kreeg. Donar scoorde wel, maar Mechelen nog meer (27 in Q2, 25 in Q3) en het duurde tot ver in het vierde kwart eer Donar het antwoord vond.

Toen het écht moest stonden de Groningers op en gooiden alle energie in de strijd en dat betaalde zich uit. Van 81-71 ging het punt voor punt de goede kant op. Bij de Kangoeroes wilde niks meer vallen en bij Donar vlogen de ballen er gewoon wél in. Vooral Leon Williams was beslissend in deze fase met een score, een driepunter en een and 1. Maar het was de fenomenaal spelende Thomas Koenis die Donar naar de halve finale schoot met nog 10 seconden te gaan.

Statistieken staan hier vermeld.

De halve finale zal gaan tegen Heroes Den Bosch. Het eerste duel wordt gespeeld in MartiniPlaza, zondagmiddag 15:00 uur en de kaartverkoop is gestart!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS