Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 28 28 25
Uit 19 27 32 23
1
0
0
-
1
0
1
thuis uit
100 punten 101
21 fouten 25
5 steals 3
18 rebounds 32
24 assists 25

Na een bloedstollend duel in de Bossche Maaspoort staat Donar in de finale van de BNXT play-offs tegen Zorg en Zekerheid Leiden.

Beide teams waren tot de tanden gewapend, maar in alle vrede, want de allesbeslissende halve finalewedstrijd was een hele mooie om naar te kijken. Vooral aanvallend was het aan beide kanten goed verzorgd. Blijkbaar waren alle defensieve probeersels opgebruikt, want Heroes en Donar speelden gewoon man-to-man. Het eerste kwart was toch wel voor de thuisploeg. De Bossche spelers bouwden een maximale voorsprong op van 8 punten, maar die smolt net zo hard weer weg dankzij Willem Brandwijk en Amanze Egekeze. De spanning bouwde zich toen al een beetje op en werd alleen maar groter toen het tweede kwart een soortgelijk beeld te zien gaf. Het is dat Donar wat slordig met de bal omsprong en daardoor steeds in de achtervolging moest…

Na de rust had het publiek, ca 1.500, waarvan 100 Groningers, kunnen verwachten dat de boel op slot zou gaan, maar niets was minder waar. Marquis Addison en Austin Luke hadden het kanon gevonden en aan de andere kant was het Clay Mounce die met scherp schoot. Het kwart eindigde in 28-32(!).

In de laatste 10 minuten was de spanning bij de toeschouwers (ook thuis) inmiddels om te snijden, maar de spelers trokken zich daar weinig van aan en gingen gewoon door. Tot vijf minuten voor tijd was het een puntje-puntje game, maar ingeleid door een Brabants balverlies brak er een periode aan waarin Donar de zaak leek te gaan beslissen. Met nog 1:30 op de klok stond het 91-100 en werden de slingers van de Groningse zolders gehaald, maar dat was voorbarig. Onder verdedigende druk gooide Donar de bal enkele malen weg en zo kon Heroes naderbij sluipen. Het was die éne vrije worp van Addison op 9 seconden voor tijd (97-101) die achteraf gezien beslissend was, want verder dan één drietje kwamen de Helden niet.

Vooral de magistrale Austin Luke (31p, 9ast) en de oerdegelijke Thomas Koenis (19/7) en Amanze Egekeze (18/6) waren deze keer de koele kikkers die voor een groot reboundoverwicht èn dat puntje extra zorgden.

Hier vindt u de volledige stats.

Donar staat nu in de finale van de BNXT play-offs tegen Zorgen en Zekerheid leiden, dat verrassend afrekende met Filou Oostende. De thuiswedstrijd is aanstaande donderdag om 20:00 uur in MartiniPlaza. Kaartverkoop is begonnen, dus wees er snel bij!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS