Game Info sponsor:

Wenst iedereen een prettige wedstrijd!

Ga naar ICON geneesmiddelenonderzoek en kijk hoe jij kan helpen!Bezoek de ICON-website

VS

dinsdag 29-12-2020

Donar vs Den Helder Suns
16:00, MartiniPlaza

Donar advert section
Voorwoord

Op het randje van 2020…

In de tweede week van December volgde het nieuws elkaar snel op. Voor Donar en de andere teams in de Dutch Basketball League was het vooral goed nieuws, want de trainingen en wedstrijden mochten weer van start gaan. Uiteraard onder maximale trainings- en wedstrijdcondities, zoals bijvoorbeeld wekelijks testen op corona en wedstrijden zonder publiek spelen.

Ik denk, dat een groot compliment voor de coaching staf en de spelers wel op zijn plaatst is, want ze moesten een grote stap terugdoen, zowel mentaal als fysiek. Trainingen bedenken en uitvoeren voor een beperkt aantal spelers zat niet in hun systeem. Ze lieten zich echter niet uit het veld slaan en gingen ervoor.

De oefenwedstrijd van vanmiddag om 16.00 uur tegen Den Helder Suns is een goede krachtmeting, om te kijken hoe onze mannen ervoor staan. De coach van Den Helder, Peter van Noord, gaf 12 December al aan, dat zijn jongens er klaar voor zijn om te spelen. Ik denk dat de spelers van Donar er net zo in staan.

We moeten nog even geduld hebben, voordat de aangepaste competitie op 10 januari 2021 van start gaat. Het is echter mooi, dat we op het randje van 2020 deze oefenwedstrijd kunnen volgen via de livestream.

Fijne wedstrijd

Cora Zumkehr
Live statistieken:
Zodra de wedstrijd is begonnen vind je via onderstaande opties de live-statistieken en livestreams voor de wedstrijd.
Donar advert section
Uitgelicht

Den Helder Suns

Lieve Donarfans: lang leek het er op dat Donar in 2020 haar laatste wedstrijd al had gespeeld maar toen kwam daar een onverwachte verlichting in een verder toch wel donkere tijd; Donar gaat een wedstrijd spelen. Het betreft een oefengame. Niet alleen een welkome invulling van het toch behoorlijk beperkte leven van de spelers zelf, ook richting u, als geduldig wachtende fan, is dit een mooi gebaar. Een onverwachte meevaller tussen Kerst en Oud en Nieuw om u als verstokte basketballiefhebber toch een digitaal cadeautje te bieden, want dat moet er wel meteen bij worden gezegd: publiek is nog altijd niet fysiek welkom. Gelukkig leven we in een tijd waarin we ook zonder fysieke aanwezigheid bij de wedstrijd, van alles mee kunnen krijgen van ons favoriete basketbalteam. Gooi de laptop, tablet of de mobiele telefoon maar aan de oplader en verheug u op een livestream van het geheel. En zo kunnen we toch op de valreep van dit, in alle opzichten, moeilijke jaar nog naar Donar kijken en sluiten we het jaar 2020 toch nog met een kleine glimlach af. Ongeacht de uitslag is het ontzettend prettig om weer eens een game te zien, is het niet?

Kunt u het zich nog herinneren? Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Donar in actie kwam. Dat was om precies te zijn op 11 oktober toen Donar in De Maaspoort in en tegen Den Bosch met 88-89 won. Het was een waar spektakelstuk van beide kanten die avond waarin de stand heen en weer schommelde. De Bosschenaren stonden bij rust met 53-40 voor maar Donar leek een magisch goedje in de thee te hebben gehad, want ze schoten na rust uit de startblokken en wonnen het derde kwart met liefst 15-31 wat de stand in het voordeel van de Groningers zette: 68-71. Het slotkwart ging, zoals het een topaffiche betaamt, gelijk op. Den Bosch won dat laatste kwart nog wel maar het was nét niet voldoende voor de winst. Eindstand: 88-89. Waar Den Bosch het vaak van solisten moet hebben (Jacori Payne in dezen met 28 punten), zie je bij Donar altijd een sterk team effort: Liefst vier spelers in de dubbele cijfers en niet één specifieke uitblinker maar gewoon een puike teamprestatie. Jarred Ogungbemi-Jackson eindigde op 16 punten, Davonte Lacy maakte er eentje meer. Damjan Rudez en Henry Caruso laten een zeer sterke indruk na en van de bank is Will Moreton met 16 punten belangrijk. En toen werd de competitie stilgelegd en was er niets meer mogelijk. Maandenlange stilstand doet een (top)sporter geen goed maar ook op het managementbureau, in de medische en technische staf was het niet altijd makkelijk. Gelukkig heeft Donar een heel sterk team aan vrijwilligers en personeel dat met elkaar de schouders eronder zet en met het Grunneger motto ‘Kop d’r veur’ leeft. Niemand krijgt het Noorden klein, ook niet in een jaar als dit. De nodige acties zijn de afgelopen maanden op touw gezet om u als fan niet in de kou te laten zitten. U denkt aan Donar, Donar denkt aan u. Daarom is het gebrek aan basketbal zo erg.. Donar kan u niet bieden wat u het liefst wilt: basketbal zien. Tot aan vandaag.

De tegenstander van dienst is Den Helder Suns. Bij het beëindigen van de competitie medio oktober was het team van coach Peter van Noord de nummer vier in de competitie. Weliswaar speelden de Helderse basketballers slechts twee potjes, ze wonnen deze wel allebei! De seizoensopener was op z’n minst spectaculair te noemen met een 104-102 overwinning op ZZ Leiden. Die wedstrijd werd een heuse thriller met een grote Suns-voorsprong halverwege, een achterstand van 9 tegen het einde en een Den Helder Suns dat op pure wilskracht door het oog van de naald kroop en de overwinning uit het vuur sleepte: 104-102. Een week later wonnen de Suns ook nog van debutant The Hague Royals maar dan zal je net zien: ben je als kleinere club in vorm, stoppen ze de competitie. Spijtig maar een pleister op de wonde: De Suns waren niet de enige ploeg die moesten stoppen.

Wat kunnen we dan van de Suns verwachten? Tja, lastig te zeggen met een pauze van ruim drie maanden. Stats en vorm zeggen nu niets dus kijken we puur even naar de namen in de selectie van de Suns. Dan zien we dat de guardpositie sterk bezet is met de behendige Nino Gorissen en teamcaptain Boyd van der Vuurst de Vries. Boyd is tegenwoordig ‘de broer van’ geworden. Zijn jongere broertje Keye speelt in België bij Filou Oostende en is startende speler in het team van de Orange Lions! Boyd zelf is al jaren een vast gezicht bij Den Helder Suns en wordt ieder seizoen zichtbaar beter. Op de shooting guard/forward positie is Stan van den Elzen een man om in de gaten te houden. Opgeleid in Den Bosch en van plan om de nodige vlieguren aan DBL-ervaring te maken in de Kop van Noord-Holland. De forwardpositie wordt ook in 2020/21 ingevuld door een Belg. Na Thibault Vanderhaegen in de afgelopen seizoenen staat daar nu de naam van Killian van den Langenbergh op het roster. Hij komt uit de jeugd van Antwerp Giants en speelde vorig jaar bij Mons-Hainaut. Zijn collega’s op die positie zijn Luxemburgs international Ben Kovac (20 jaar) en de bij Den Helder teruggekeerde Mickey Kolhorn (vorig seizoen Promotiedivisie bij Zeemacht). Powerforward Tom Koopman kampte de voorbije jaren met verschillende blessures, maar is op moment van publicatie fit. Hij is een typische allround speler en vooral een harde werker. De nieuwste Sunsspeler is de Amerikaan Bolden Brace die op de 2/3 positie speelt. Hij speelt voor het eerst in Europa. De centerpositie wordt ingevuld door ‘local guy’ Dyon Halman en de flink verbeterde Yarick Brussen. Of dit ook het team is wat vanavond tegen Donar aantreed is mij nu nog onduidelijk. Feit is dat dit de spelers zijn die het seizoen waren begonnen met Den Helder Suns.

Van wedstrijdritme is totaal geen sprake en het is natuurlijk afwachten wat deze game zoal gaat laten zien van beide kanten. Leon Williams (tegen zijn oude club vandaag) is de enige speler die daadwerkelijk iets van wedstrijdritme heeft, al is die term met twee gespeelde games wat overtrokken. Hij mocht onlangs twee kwalificatiegames afwerken met het Nederlands team. Vanavond speelt niet alleen Leon tegen zijn voormalig werkgever, ook captain Thomas Koenis heeft een verleden in Den Helder (tussen 2007 en 2009).

Donar op 29 december

1975 : Nationale Nederlanden Donar – McGregor: 80 – 94 (oefenwedstrijd)

1990 : KBS Orca’s Urk – VGNN Donar: 97 – 87 (oefenwedstrijd)

2008 : EWE Baskets Oldenburg – Hanzevast Capitals: 114 – 84 (oefenwedstrijd)

2012 : GasTerra Flames – KK Bosna: 82 – 56 (Groninger Basketball Week)

Sidney Meulema
Donar advert section
Teamroster

Donar Groningen

Foto Justinas Ramanauskas
1

Justinas Ramanauskas

Point Guard
23 jaar (21/09/2000)
193 cm - Litouws
Foto Sander Hollanders
7

Sander Hollanders

Shooting Guard
22 jaar (13/09/2001)
1.94 cm - Nederlands
Foto Theo John
11

Theo John

Forward/ Center
25 jaar (25/08/1998)
206 cm - Amerikaans
Foto John Meeks
12

John Meeks

Small Forward
0 jaar (16/03/2023)
197 cm - Amerikaans
Foto David Gabrovsek
13

David Gabrovsek

Power Forward
29 jaar (18/09/1994)
204 cm - Sloveens
Foto Jordy Kuiper
18

Jordy Kuiper

Power Forward
28 jaar (02/06/1995)
203 cm - Nederlands
Foto Lars Jung
23

Lars Jung

Point Guard
18 jaar (02/01/2005)
190 cm - Nederlands
Foto Kjeld Zuidema
32

Kjeld Zuidema

Forward
22 jaar (21/06/2001)
194 cm - Nederlands
Foto Dakota Quinn
44

Dakota Quinn

Center
26 jaar (02/01/1997)
206 cm - Amerikaans
Foto Sam van Oostrum
77

Sam van Oostrum

Point Guard
24 jaar (14/12/1998)
197 cm - Nederlands
Foto Karolis Babusis
99

Karolis Babusis

Shooting Guard
23 jaar (09/03/2000)
190 cm - Litouws
Foto Stefan Hendriks

Stefan Hendriks

32 jaar (18/12/1990)
cm - Nederlands
Foto Andrej Štimac

Andrej Štimac

Hoofdcoach
44 jaar (31/03/1979)
cm - Kroatië
Foto Hans Besselink

Hans Besselink

Teammanager
69 jaar (27/12/1953)
cm - Nederlands

Donar advert section

Den Helder Suns

 • # Naam Geboren Land Lengte Positie Vorige club
 • 2 Xyon Rivers 10 - 04 - 2002 Amerikaan 1.78 Point Guard St. Eustatius
 • 3 Neill Lugtenburg 25 - 06 - 2000 Nederland 1.83 Guard Den Helder Suns
 • 4 Nino Gorissen 31 - 12 - 1997 Nederland 1.75 Point Guard Den Helder Suns
 • 6 Mickey Kolhorn 10 - 05 - 2000 Nederland 2.02 Small Forward Zeemacht Den Helder
 • 7 Ben Kovac 22 - 02 - 2000 Luxemburg / Slowakije 1.96 Small Forward Basket ESCH (LUX)
 • 8 Killian van den Langenbergh 02 - 01 - 1998 Belgisch 1.97 Forward Mons-Hainaut (BE)
 • 9 Stan van den Elzen 27 - 05 - 2000 Nederland 1.95 Guard / Forward Heroes Den Bosch
 • 10 Yarick Brussen 02 - 02 - 2000 Nederland 2.08 Center Den Helder Suns
 • 11 Tom Koopman 23 - 06 - 1995 Nederland 2.04 Power Forward Mola di Bari (ITA)
 • 13 Boyd van der Vuurst de Vries 16 - 08 - 1999 Nederland 1.90 Guard Den Helder Suns
 • 15 Dyon Halman 17 - 11 - 1994 Nederland 2.05 Center Den Helder Suns
 • 20 Bolden Brace 20 - 10 - 1997 Amerikaans 2.00 Power Forward / Center Northeastern (V.S.)
 • Peter van Noord Hoofdcoach
Donar advert section
Wedstrijdschema
THUIS
Logo Donar VS Logo Bakken Bears
7
4
7
2
zaterdag 22-08-2020
12:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Bakken Bears
7
5
7
1
zondag 23-08-2020
14:00 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Belfius Mons Hainaut
6
1
4
8
dinsdag 08-09-2020
19:00 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo BC Dnipro
8
8
5
3
dinsdag 22-09-2020
15:30 uur Tassos Papadopoulos Eleftheria Indoor Hall
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Keravnos
6
0
5
7
donderdag 24-09-2020
19:00 uur Tassos Papadopoulos Eleftheria Indoor Hall
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Eisbären Bremerhaven
8
0
6
5
dinsdag 29-09-2020
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Almere Sailors
1
2
4
6
4
zaterdag 03-10-2020
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Apollo Amsterdam
9
4
5
2
woensdag 07-10-2020
20:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
8
8
8
9
zondag 11-10-2020
16:00 uur De Maaspoort, Den Bosch
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Den Helder Suns
9
6
6
4
dinsdag 29-12-2020
16:00 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Zorg en Zekerheid Leiden
8
4
8
8
dinsdag 05-01-2021
19:00 uur Vijf Meihal, Leiden
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Landstede Hammers
8
2
5
5
zondag 10-01-2021
14:00 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Zorg en Zekerheid Leiden
9
8
6
7
zaterdag 16-01-2021
20:00 uur Vijf Meihal, Leiden
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Yoast United
8
1
8
9
woensdag 20-01-2021
20:00 uur Sportcentrum de Schaapskooi
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
9
9
9
8
dinsdag 26-01-2021
18:00 uur De Maaspoort, Den Bosch
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo BC Parma
8
1
9
3
donderdag 28-01-2021
18:00 uur De Maaspoort, Den Bosch
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
8
7
7
0
woensdag 03-02-2021
18:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Apollo Amsterdam
7
6
5
5
donderdag 11-02-2021
20:00 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Aris Leeuwarden
5
8
8
9
zaterdag 13-02-2021
20:00 uur Het Kalverdijkje
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Den Helder Suns
8
4
7
8
zaterdag 27-02-2021
18:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo The Hague Royals
5
3
6
7
donderdag 04-03-2021
20:00 uur Sportcampus Zuiderpark
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Feyenoord Basketbal
6
7
8
5
zaterdag 06-03-2021
18:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Almere Sailors
4
8
1
2
0
donderdag 11-03-2021
19:30 uur Topsportcentrum Almere
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
6
8
8
1
zondag 14-03-2021
13:30 uur De Maaspoort, Den Bosch
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Zorg en Zekerheid Leiden
9
6
9
1
zaterdag 20-03-2021
20:00 uur Vijf Meihal, Leiden
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Landstede Hammers
6
6
7
9
woensdag 24-03-2021
18:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Feyenoord Basketbal
8
7
7
6
woensdag 31-03-2021
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
7
1
7
8
zaterdag 03-04-2021
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Landstede Hammers
7
2
9
1
maandag 05-04-2021
14:00 uur Landstede sportcentrum
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Zorg en Zekerheid Leiden
7
2
9
6
zaterdag 10-04-2021
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Den Helder Suns
6
4
1
0
5
zaterdag 17-04-2021
19:30 uur Sporthal Sportlaan
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Feyenoord Basketbal
8
0
9
9
donderdag 22-04-2021
20:00 uur Topsportcentrum Rotterdam
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Yoast United
9
7
9
1
woensdag 28-04-2021
20:00 uur Sportcentrum de Schaapskooi
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Den Helder Suns
7
5
8
3
zaterdag 08-05-2021
19:30 uur Sporthal Sportlaan
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Den Helder Suns
1
0
5
7
9
dinsdag 11-05-2021
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
9
7
7
6
zondag 16-05-2021
16:00 uur De Maaspoort, Den Bosch
LEES VERSLAG
THUIS
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
7
9
7
1
dinsdag 18-05-2021
19:30 uur MartiniPlaza
LEES VERSLAG
UIT
Logo Donar VS Logo Heroes Den Bosch
8
2
7
4
donderdag 20-05-2021
20:00 uur De Maaspoort, Den Bosch
LEES VERSLAG
Donar advert section
In the Spotlight

Wilna de Bruin: “Donar werkt verslavend!”

Een bezoek aan Wilna de Bruin, gastvrouw van de BBC, is een belevenis op zich. Zeker als je houdt van het Groninger landschap. Vanuit Groningen ga je in noordelijke richting en als je Den Andel hebt gehad en je denkt dat hier niets meer boven gaat, kun je nog een stukje verder. Over de dijk, midden in het open Groninger landbouwlandschap, maar wel beschut door die dijk, woont Wilna samen met haar man Alex. Naast de voordeur staat een mini-bieb. Mensen uit de buurt kunnen hier boeken lenen of ruilen en als er eens een boek niet terugkomt, is dat ook niet erg. Wilna heeft namelijk heel veel boeken en ze vindt het leuk dat ze die passie kan delen met anderen.

Wilna, geboren in Bussum en voor een deel opgegroeid in Oudeschoot bij Heerenveen is altijd managementassistente geweest bij de provincie Groningen. Inmiddels is ze gepensioneerd en geniet van de plek van wonen in het noord Groningse landschap en van Donar.

Al in 1976 raakte ze verknocht aan het spelletje basketbal. Alex nam haar een keer mee. Eerst naar ijshockey en daarna naar basketbal. Ze vond het fantastisch om te zien hoe 10 van die grote kerels op het veld zich inspanden om zo veel mogelijk punten te maken. Dat was nog in de oude Evenementenhal. Op de houten tribune, waar je altijd op tijd moest zijn om dat ene plekje waar je graag zat, ook daadwerkelijk te kunnen innemen. Vooral de sfeer die er altijd hing/hangt wordt genoemd als een belangrijke drijfveer om de wedstrijden te volgen. Eigenlijk wordt er geen thuiswedstrijd overgeslagen. Zo gauw het speelschema bekend is, worden de data in de agenda gezet en wordt de rest eromheen gepland. “Donar werkt verslavend op mij”.

26 jaar geleden werd ze opgenomen in de groep vrijwilligers die ervoor zorgen, dat de wedstrijden gehouden kunnen worden en dat alles in goede banen wordt geleid. Via het staan bij het koffiezetapparaat en achter de bar helpen werd ze gevraagd om gastvrouw te worden bij de BBC. En sinds die tijd staat ze altijd bij de ingang van de BBC en heet iedereen welkom en als de gasten vertrekken wenst ze ze altijd ‘wel thuis’. Ook zorgt ze er met haar team voor, dat iedereen op de juiste plek zit. Ze wordt daarbij tegenwoordig geassisteerd door een groep studenten van het Noorderpoort College. Die moeten er altijd op tijd zijn en dragen een keurig pak, geaccentueerd met een blauw sjaaltje of een stropdas. Wilna is ‘heel streng’ voor de studenten, want ze vindt het belangrijk, dat de gasten in de BBC op een keurige manier tegemoet getreden worden. Ze vormen samen het visitekaartje voor de leden van de BBC. Onlangs stonden twee van die studentes te swingen op de muziek. Dat kon dus echt niet. Ze kregen dat ook meteen te horen. “Als je in functie bent, doe je dit niet”. Er zijn regels en die moeten worden nageleefd. Tot voor kort werd ze ook geassisteerd door haar zoon Richard, maar die is gestopt. Ze vulden elkaar altijd goed aan. Het wordt lastig om een goede vervanger te krijgen.

Inmiddels kent ze nagenoeg alle leden van de BBC en heeft ook veel persoonlijke contacten. Ze maakt een praatje als dat mogelijk is, helpt nieuwe leden hun weg te vinden, terwijl ze voortdurend het geheel in ogenschouw neemt. En als er iets mis gaat, grijpt ze ook meteen in. Wanneer familie van spelers op bezoek komt, begeleidt ze die ook als het enigszins mogelijk is. Zeker als die mensen voor de eerste keer komen.

De waardering voor haar werkzaamheden voor Donar is groot. Zowel binnen de club als daarbuiten. Inmiddels is ze ook gastvrouw bij de wedstrijden van het Nederlands team. Hartverwarmend is het

als ze daarover vertelt. Daar komt ze soms ook oud-spelers tegen van jaren terug. Heel vaak krijgt ze dan een knuffel van ze.

Nu is het contact met de spelers ook goed. Het is namelijk de bedoeling, dat alle spelers na de wedstrijd zich vervoegen in de BBC. Elke speler krijgt dan van Wilna muntjes om wat te kunnen drinken. En de spelers hebben dus goed in de gaten dat ze Wilna ‘te vriend’ moeten houden.

Over de huidige beperkingen door corona is ze duidelijk. “Ik mis het enorm. Ik had me er maanden op verheugd dat we weer los konden, maar dat kan helaas nog niet. Op de wedstrijddagen ben ik er zelfs wat chagrijnig van als ik niet naar de wedstrijd kan. De stream is ook leuk, maar ik mis dan het directe contact met de gasten”.

Toen ze bij de provincie met pensioen ging heeft ze haar afscheid gevierd tijdens een wedstrijd van Donar. 39 gasten werden door haar uitgenodigd voor een play-off wedstrijd, waarbij ze een speluitleg kregen, de wedstrijd konden bekijken en na afloop een speciale hoek in de BBC kregen voor de afscheidsborrel.

Ze is nog lang niet van plan te stoppen met deze grote passie. “Zo lang ze niet zeggen, dat ik niet meer welkom ben, blijf ik komen en doe ik mijn werk met heel veel passie en plezier”.

Bert ten Oever
Donar advert section
Competitiestand

STAND DUTCH BASKETBALL LEAGUE

Supportersvereniging

Het jaar van de vrijwilliger

Het jaar 2020 is nu wel zo’n beetje klaar, toch? We hebben negen maanden aan maatregelen en beperkingen gekend en het vaccin is op komst. De wereld heeft behoorlijk wat ellende moeten doorstaan, maar op bepaalde plekken op deze aardbol is het ‘oude’ normaal alweer duidelijk zichtbaar.

In Nederland zullen we nog even langer geduld moeten hebben voordat we het dagelijkse leven weer kunnen oppakken. Natuurlijk; we kunnen nog steeds naar buiten, de schappen in de supermarkten zijn goed gevuld en we mogen onze dierbaren nog steeds opzoeken, zelfs in een lockdown.

Maar naast die eerste levensbehoeften zijn er nog zoveel dingen die we nu al bijna een jaar moeten missen. En waarvan het idee bestaat dat we ze niet op dagelijkse basis nodig hebben. De ziekenhuizen liggen er niet vol mee, er gaat niet direct economische schade achter schuil. Maar de zeven miljoen vrijwilligers die ons land telt, zijn flink onthand.

Het jaar 2021 is uitgeroepen tot het Jaar van de Vrijwilliger. Ze vormen in Nederland een groot maatschappelijk kapitaal. Het supporterschap van Donar is ook geen essentieel beroep, maar de sociale samenhang is een basisvoorwaarde voor het bestaan van een profclub. De passie die vrijwilligers en supporters voor hun club delen, is onverminderd groot. Het is alleen zo verrekte onzichtbaar in deze tijden.

Gelukkig mogen de spelers sinds donderdag 17 december weer trainen. Binnen twaalf dagen staat de eerste oefenwedstrijd al op de rol. Een handvol vrijwilligers zal zorgen dat de organisatie rondom dit eerste duel weer vlekkeloos verloopt en Donar-Den Helder Suns bovendien te zien is op Donar TV. Zodat al die honderden, duizenden Donar-fans vanuit hun huiskamer kunnen meegenieten van hun cluppie.

We zullen onverminderd verder gaan met spontane initiatieven, inzamelingsacties en steunbetuigingen. We moeten onze stem laten horen. Samen gaan we zorgen dat Donar vol energie uit de coronastrijd zal komen. Het jaar 2020 is bijna voorbij. In 2021 gaan we vol goede moed verder met het volgende hoofdstuk van die prachtige blauwe Donar-geschiedenis.

Bas Kammenga – voorzitter SV Donar
Programmaboekjes 2021 - 2022

Nieuws

2022-06-11 Zorg & Zekerheid Leiden vs. Donar

2022-06-09 Donar vs. Zorg & Zekerheid Leiden

2022-06-07 Heroes Den Bosch vs. Donar

2022-06-05 Donar vs. Heroes Den Bosch

2022-06-03 Kangoeroes Basket Mechelen vs. Mechelen

2022-06-01 Donar vs. Kangoeroes Basket Mechelen

2022-05-30 Telenet Giants Antwerp vs. Donar

2022-05-28 Donar vs. Telenet Giants Antwerp

2022-05-24 Donar vs. Hubo Limburg United

2022-05-20 Hubo Limburg United vs. Donar

2022-05-14 Heroes Den Bosch vs. Donar

2022-05-12 Donar vs. Heroes Den Bosch

2022-05-10 Heroes Den Bosch vs. Donar

2022-05-07 Donar vs. Aris Leeuwarden

2022-05-05 Aris Leeuwarden vs. Donar

2022-05-03 Donar vs. Aris Leeuwarden

2022-04-29 Donar vs. Filou Oostende

2022-04-23 Belfius Mons-Hainaut vs. Donar

2022-04-19 Donar vs. Telenet Giants Antwerp

2022-04-15 Donar vs. Kangoeroes Basket Mechelen

Leuven Bears vs. Donar

Donar vs. Leuven Bears

Kangoeroes Basket Mechelen vs. Donar

2022-03-27 Telenet Giants Antwerp vs. Donar

2022-03-20 Donar vs. Heroes Den Bosch

2022-03-13 Donar vs. Belfius Mons-Hainaut

2022-03-06 Filou Oostende vs. Donar

Donar vs. Den Helder Suns

2022-02-16 Donar vs. Aris Leeuwarden

2022-02-13 Aris Leeuwarden vs. Donar

2022-02-10 Donar vs. Aris Leeuwarden

2022-02-01 Donar vs. Landstede Hammers

2022-01-29 Heroes Den Bosch vs. Donar

2022-01-26 Feyenoord Basketbal vs. Donar

2022-01-22 ZZ Leiden vs. Donar

2022-01-20 Basketbal Academie Limburg vs. Donar

2021-01-16 Landstede Hammers vs. Donar

2022-01-12 Apollo Amsterdam vs. Apollo

2022-01-09 Donar vs The Hague Royals

2021-12-22 Donar vs. Yoast United

2021-12-19 Donar vs. ZZ Leiden

2021-12-14 Donar vs Feyenoord Basketbal

2021-12-11 CobraNova vs. Donar

2021-12-08 Donar vs. Basketbal Academie Limburg

2021-12-05 Yoast United vs. Donar

2021-11-17 Donar vs. Kapfenberg Bulls

2021-11-10 Medi Bayreuth vs. Donar

2021-11-3 London Lions vs. Donar

2021-10-07 Donar vs. Landstede Hammers

2021-10-27 Kapfenberg Bulls vs. Donar

2021-10-23 Donar vs. Heroes Den Bosch

2021-10-19 Donar vs. Medi Bayreuth

Den Helder Suns vs. Donar

2021-10-13 Donar vs. London Lions

2021-10-07 Donar vs. Landstede Hammers

2021-10-06 The Hague Royals vs Donar

2021-10-01 Donar vs. SL Benfica

2021-09-29 Donar vs. Winnaar KK Kumanovo/Swans Gmunden

2021-09-26 Donar vs. Apollo Amsterdam

2021-09-24 Aris Leeuwarden vs. Donar

2021-09-19 Landstede Hammers vs. Donar

2021-09-12 Donar vs. Leicester Riders

2021-09-05 Donar vs Antwerp Giants

2021-08-28 Bakken Bears vs Donar

2021-08-21 Donar vs Groene Uilen

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS